Projekti

Kolesarski klub Zagorska dolina izvaja tudi svoje projekte. Najpomembnejša sta:

Vzpon na Zasavsko Sv.goro, organiziran v počastitev praznika občine Zagorje je tekmovalna rekreativna kolesarska prireditev na 13km trasi od centra Zagorja do Zasavske gore. Šteje tudi za Pokal Zagorja v kombinaciji s tekaško prireditvijo istega dne
MTB Maraton mladosti, organiziran na nekdaj zelo priljubljenem dnevu mladosti. Povezuje obronke občine Zagorje, vključuje najlepše kotičke narave Zagorske doline in ponuja prekrasne razglede
Haloween nočni vzpon na Sveto planino. Na noč čarovnic se podamo z gorskimi kolesi na bližnjo Sveto Planino, kjer se v koči malo pogrejemo in predebatiramo aktualne zadeve.

Trudimo se pri postavitvi MTB Trailov v Zagorski dolini, kjer bi uredili kolesarske poti. Z dogovori med lastniki, klubom in lokalno skupnostjo bi lahko dosegli kompromise in pridobili na rekreativni površini za MTB navdušence. Seveda ob upoštevanju dogovorov in priporočil MTB bontona.

Projekt, ki naj bi zaživel v letu 2017 je Pump Track. Razgibana proga v Evroparku Zagorje naj bi bila krožna, z elementi grbin, ovinkov ter klančin.